Foto: Publicitātes foto
Saistībā ar neparedzētu aizkavēšanos Andreja Končalovska iestudējuma "Trīs māsas" tapšanā, kas noticis atklājoties tehniskiem sarežģījumiem dekorāciju konstrukcijas būvē, tā pasaules pirmizrāde Rīgas Dailes teātrī tiek pārcelta no maija uz rudeni – 24. un 25. septembri, informē viesizrādes organizatori "Baltijas pērle".

Iegādātās biļetes ir derīgas šādā kārtībā: 24. maijā ieplānotā izrāde tiek pārcelta uz 24. septembri; 25. maijā ieplānotā izrāde tiek pārcelta uz 25. septembri.

Andrejs Končalovskis personīgi un teātra "Mossovet" direkcija ārkārtīgi atvainojas par sagādātajām neērtībām un apliecina, ka prasīgais Rīgas skatītājs varēs noskatīties iestudējuma pirmizrādi ar pilnā apjomā īstenotiem iecerētajiem inscenējuma efektiem.

"Gadījumā, ja jūs tomēr nolemsiet atteikties no tikšanās ar "Trim māsām" un Andreju Končalovski septembrī, variet atdot savas iegādātās biļetes un saņemt atpakaļ naudu 24. un 25. maijā no plkst. 18 līdz plkst. 19 Dailes teātra foajē.

Festivāla „Baltijas pērle” direkcija kā kompensāciju katram skatītājam, kurš bija paguvis iegādāties biļetes uz sākotnēji maijā paredzētajām izrādēm, nodrošina iespēju noskatīties jebkuru Andreja Končalovska filmu no viņa 75. jubilejai veltītās retrospektīvas, kas tiks demonstrēta festivāla ietvaros no 14. līdz 23. septembrim.

Sākot ar 20. augustu līdz pat 10. septembrim būsiet laipni gaidīti festivāla kasē Rīgas Kongresu namā, kur, uzrādot biļeti uz izrādi „Trīs māsas”, jums tiks izsniegts ielūgums uz vienu jūsu izraudzīto seansu. Detalizēta informācija par retrospektīvu, kurā iekļautas ASV, Krievijā un Francijā uzņemtas 8 izcilā režisora filmas, un pilns kinoseansu plāns tiks publicēti festivāla interneta vietnē www.balticpearl.lv augusta sākumā," vēsta "Baltijas pērles" pārstāvji.

Jau iepriekš pateicamies par izrādīto sapratni.

Tā būs pasaules pirmizrāde iestudējumam, kas tūlīt pēc viesošanās Rīgā dosies Eiropas turnejā un noslēgs to ar piedalīšanos teātra mākslas festivālā Itālijā. Pirmizrāde Maskavā ieplānota tikai nākamajā sezonā.

Kopā ar Andreju Končalovski izrādi veidojuši viņa pastāvīgie līdzgaitnieki: kostīmu mākslinieks Rustams Hamdamovs, komponists Eduards Artemjevs, aktieri Jūlija Visocka, Aleksandrs Domogarovs, Natālija Vdovina, Pāvels Derevjanko un daudzi citi.

Izrādes mēģinājumi notiek vienā no senākajiem Maskavas teātriem – Krievijas Valsts akadēmiskajā Mossovet vārdā nosauktajā teātrī – , tāpat kā visi iepriekšējie Andreja Končalovska skatuves iestudējumi.

"Mana interese par Čehovu dzima jau studiju gados Viskrievijas Valsts kinematogrāfijas universitātē. Es tolaik ļoti aizrāvos ar Bergmanu, kurš vienā no savām grāmatām rakstīja, ka pirms katras filmas uzņemšanas allaž pārlasot Čehova darbus, lai iegūtu nepieciešamo noskaņojumu. Tas mani izbrīnīja. Bergmans sacīja, ka "Čuksti un kliedzieni" ir radušies "Trīs māsu" iespaidā. Var pat droši apgalvot, ka tās arī ir "Trīs māsas", tikai citā situācijā. Lūk, tad es palūkojos uz Čehovu citām acīm. Manī kaut kas apskaidrojās un atvērās pēc tam, kad uzzināju, ka Bergmans meklē iedvesmu Čehovā," stāsta Končalovskis.

"...kad es ķeros pie izrādes iestudēšanas, es nedomāju, ka tajā ir kaut kādas paralēles un alūzijas ar mūsdienām, mani ne vismazākajā mērā nesatrauc, vai šī konkrētā luga ir aktuāla. Es esmu gatavs uzņemties režiju jebkuram Čehova darbam, jo viņš ir ārkārtīgi dziļš rakstnieks un cilvēks. Čehova dziļums ir tajā (un tas ir galvenais), ka viņš mīlēja cilvēkus tādus, kādi viņi ir, ne tādus, kādiem viņiem būtu jābūt," atklāj režisors.

Biļešu iepriekšpārdošana "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!