Grupas "Isis" koncerta īpašie viesi būs eksperimentālā hip hopa duets "Dälek", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Jau ziņots, ka "Isis" koncerts notiks Spīķeru jaunajā koncertzālē 8. novembrī. Pasākuma ietvaros kā otrie iesildītāji uzstāsies arī duets "Mamiffer".

Duetu "Dälek" veido MC Dälek un Oktopus. Kopš debijas albuma "Negro Necro Nekros" izdošanas 1998.gadā "Dälek" joprojām var dēvēt par alternatīvā hip-hop žanra pārstāvjiem. Gluži vai metodiska mūsdienu populārajā hip-hop mūzikā valdošā izteiksmes veida atmaskošana abus ir iecēlusi eksperimentālā hiphopa avangardā līdzās "cLOUDDEAD", "Antipopt Consortium" un citiem.

"Tas ir hiphops! Visīstākais hiphops! Ja atskatās pagātnē, redzams, ka šī mūzika vēsturiski attīstījusies caur jaunu skaņu meklējumiem, meklējot arvien jaunus iedvesmas avotus. Ja 'Afrika Bambaataa' savulaik nebūtu ietekmējusies no 'Kraftwerk', mums šodien nebūtu tāda ieraksta kā 'Planet Rock'. Šajā izpratnē mēs patiešām spēlējam visīstāko hiphopu," kādā intervijā savulaik skaidrojis MC Dälek.

Mūzikas žurnālisti līdzas attapīgiem un inteliģentiem dziesmu tekstiem, saklausījuši ceļojumus no hiphopa uz jazz, no jazz uz metal, no metal uz punk, no punk uz noisecore, un no noisecore atpakaļ pie hip-hop. "Dälek" oficiālā biogrāfija mudina: "Iedomājieties 'My Bloody Valentine' + 'Tool' + agrīnie 'Wu-Tang Clan' komobinācijā ar 'Massive Attack' un 'Aphex Twin', un jūs tikai sāksiet nojaust, ko ar katru nākošo ierakstu, sadarbību un remiksu publikā ir palaiduši 'Dälek'."

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.bezrindas.lv, to cena šobrīd – 11 lati, taču tuvojoties koncertam tās kļūs dārgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!