Foto: F64
Lai pierādītu apgalvojumu, ka ne visi pārmetumi Kaņepes Kultūras centram par trokšņošanu ir pamatoti un ir bijis mēģinājums izspiest no centra vadītāja Dāvja Kaņepes naudu, trešdien, 3. oktobrī publiskots telefonsarunas audioieraksts, kurā Kaņepe sarunājas ar kādu kaimiņu Mārtiņu.

Sarunā Mārtiņš vairākkārt pieprasa ”īres maksu” - 1000 latus mēnesī, uzsverot, ka tad mūzika varēs skanēt bez problēmām.

Šī nav bijusi pirmā telefonsaruna ar kaimiņu Mārtiņu. Kā portālam ”Delfi” stāsta Dāvis Kaņepe, vienā no reizēm blakus ir bijis kāds viņa draugs, kurš ierakstījis sarunu.

”Pēc sarunām ar ZAB "O.Cers un J.Jurkāns" advokātu Benno Butuli, kurš ir uzņēmies aizstāvēt mūsu tiesības, gatavojam oficiālu vēstuli Tieslietu Ministrijai, lai lūgtu to skaidrot starpību starp Rīgas Pašvaldības noteikumiem un Valsts likumu, jo šķiet, ka tie ir pretrunā. Šobrīd ir skaidrs, ka nu jau trīs nozīmētie tiesas procesi ieilgs(pēdējais no tiem ir pārcelts uz 2013. gada 29. augustu!), tāpēc esam nolēmuši, ka savu darbību atsāksim un riskēsim turpinot atjaunot mūsu brīnišķīgo koka māju. Gatavojam vēl iespaidīgāku kultūras programmu, lai kliedētu jelkādas šaubas par KKC pamatdarbības principiem,” sola Kaņepe.

Atgādinām, iedzīvotāju sūdzību dēļ 1. oktobrī tika apturēta Kaņepes Kultūras centra (Skolas iela 15) darbība uz divām nedēļām. Kultūras centra izveidotājs Dāvis Kaņepe jau iepriekš atzinis, ka pirms centra atvēršanas ir notikušas pārrunas ar apkārtējiem iedzīvotājiem, lai pēc iespējas risinātu trokšņa problēmu. Centrs saņēmis gan iedzīvotāju sūdzības, gan tam uzkrājušies policijas uzliktie sodi, kas nav samaksāti.

Draudus ar pieprasījumu regulāri maksāt 1000 latu Kaņepe saņēmis jau kopš šī gada jūnija.

Kā iepriekš rakstīja ziņu aģentūra BNS, pašlaik policijas piemēroto sodu apmērs centram sasniedzis 3500 latu, kas ir pārsūdzēti, un novembra sākumā ir paredzēta tiesas sēde. Centra darbinieki plāno iesaistīt atbildīgās institūcijas un ieinteresētās puses, lai kopīgiem spēkiem noskaidrotu, kā rīkoties situācijās, kad nav noteikumu, kuri definētu, cik ir par skaļu, un kā to objektīvi noteikt.

Kaņepes Kultūras centra lieta tika pieminēta arī trešdien Latvijas Radio sarunā ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi – Grendi, kura uzsvēra, ka radošās iniciatīvas ir bizness un katram pašam ir jāuzņemas atbildība, ja nav bijis ievērots likums.

Kaņepes Kultūras centrs Skolas ielā 15 durvis vēra pagājušā gada rudenī, teātra festivāla ”Homo Novus” laikā. Līdz šim tur notikuši gan dažādi multimediāli pasākumi, teātra izrādes, koncerti, izglītojošas lekcijas u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!