Foto: Publicitātes foto
Ar devīzi "Liepājas teātra sveiciens rīdziniekiem" Rīgas svētkos piedalīsies arī Liepājas teātris, piedāvājot skatītājiem noskatīties pagājušās sezonas krāšņāko un grandiozāko iestudējumu, kas tapis sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri - mūziklu "Vestsaidas stāsts", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.


Režisora Valda Lūriņa iestudēto mūziklu būs iespējams noskatīties 19. un 20. augustā Dailes teātrī.

Visā pasaulē plaši pazīstamais L. Bernsteina mūzikls "Vestsaidas stāsts" pirmo reizi iestudēts 1957. gadā un piedzīvojis neskaitāmus iestudējumus visā pasaulē. Mūzikla darbība norisinās Amerikā, kur savu vietu zem saules cenšas izcīnīt divas jauniešu bandas – amerikāņi un puertorikāņi. Nesaskaņas, naids, alkas pēc laimes - un visam pa vidu divu jauniešu – Tonija un Marijas – uzplaukstošā mīlestība.

"Tāpat kā Šekspīra luga "Romeo un Džuljeta", kas veido pamatu šim iestudējumam, "Vestsaidas stāsts" nav zaudējis savu aktuālo problemātiku – pieaugušie pret bērniem, sabiedrība pret visiem – galu galā cilvēciskās bārenības tēmas šai pasaulē. Tas ir stāsts par mīlestību, kā arī par vardarbību un naidu. Par cilvēkiem, kas cenšas atrast sevi. Un šis stāsts parāda, ka vienīgā iespējamība, kā atrast savu vietu pasaulē, ir atrast sevi mīlestībā, tāpēc nav svarīgi, vai darbība notiek Amerikā vai Latvijā," uzsver Valdis Lūriņš.

Mūziklā dziesmas tiek izpildītas angļu valodā, bet tiek nodrošināti subtitri latviešu valodā.

Tonija un Marijas lomas izpildīs viesmākslinieki Juris Jope un Jolanta Strikaite (19. un 20.08 plkst. 19:00) vai Annija Putniņa (20. 08. plkst. 13:00). Pārējās lomās Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis, Mārtiņš Kalita, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Marģers Eglinskis, Inese Jurjāne, Edgars Pujāts, Signe Ruicēna, Ilze Būde, Madara Melne, Ilze Jura, Laura Jeruma, Edgars Ozoliņš, u.c.

Izrāde nominēta 2010./2011. gada "Spēlmaņa nakts" balvai divās nominācijās - "Gada kustību mākslinieks" (Alberts Kivlenieks) un "Gada aktieris otrā plāna lomā" (Egons Dombrovskis).
Biļešu cenas uz izrādi no 5 līdz 12 latiem. Biļetes iespējams iegādāties Dailes teātrī, visās "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.

Rīgas svētki 2011: Rīgai - 810 svētku programma


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!