Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 1. augustā sākusies Rīgas svētku lielā spēle "Atraktīvā Rīga". Azartiskajā pasākumā var iekļauties gan lieli, gan mazi, kurā var piedalīties visa ģimene vai gluži otrādi, šo spēli var izspēlēt arī pavisam viens.

Šogad Spēles laikā tās dalībnieki varēs atklāt sev interesantas vietas - 10 Rīgas centrālās daļas un Vecrīgas ielas, kurās svētku laikā norisināsies dažādas interesantas aktivitātes. Tās būs – Alberta iela, Kalēju iela, Jāņa iela, Vāgnera iela, Aldara iela, Šķūņu iela, Aspazijas bulvāris, Tallinas iela un AB dambis.

Rīgas svētku lielā spēle notiks vairākos līmeņos jeb kārtās:

• spēles 1.kārta tradicionāli ir orientēšanās pēc kartes – ir jāatrod kartē norādītie objekti un jāatbild uz jautājumu par to;

• spēles 2.kārtā dalībnieki varēs izvēlēties – iet dabas zinību ceļu no 17.augusta Latvijas Dabas muzejā, apskatot ekspozīciju par nakteņu dzimtu un risinot krustvārdu mīklu vai piedalīties atraktīvā Garšu meistaru ielā 20.augustā – Slow food kustības organizētajās aktivitātēs Torņu ielā pie Jēkaba kazarmām.

Paralēli tam no 1. augusta LR2 katru darbdienu 16.10 programmā "Ceļojums" notiks miniviktorīnas, kurās būs interesanti jautājumi par 10 jau minētajām Rīgas ielām. Katrā no šīm dienām spēles dalībniekiem LR2 tiks pastāstīti interesanti fakti par minētajām ielām un uzdots dienas jautājums.

Līdz nākamās dienas plkst. 16:10 dalībnieki varēs sūtīt atbildes uz e-pastu rigasspele@lr2.lv, kad arī tiks paziņots iepriekšējās dienas konkursa uzvarētājs. Katru dienu pirmais pareizās atbildes iesūtītājs saņems balvu no Rīgas spēles rīkotājiem.

Rīgas spēles superfināls viktorīnas veidā noritēs Latvijas Radio 2 tiešraidē 20.augustā plkst.19:00, fināla dalībniekiem atbildot uz erudīcijas konkursu eksperta Ivo Krumholca jautājumiem par Rīgas ielu vēsturi, un jau plkst. 20:00 būs zināms laimīgais Grand Prix ieguvējs.

Spēles Grand Prix ieguvējs balvā saņems aizraujošu lidojumu gaisa balonā kopā ar slaveno pilotu Gunāru Dukšti!

Rīgas Spēles kartes no 1.augusta dalībnieki varēs saņemt Rīgas tūrisma informācijas birojā Rātslaukumā un Latvijas Dabas muzejā.

Rīgas svētki 2011: Rīgai - 810 svētku programma


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!