Foto: Publicitātes foto

Kinofestivāla "Baltijas pērle" īpašie viesi šogad būs aktrise Nastasja Kinski un krievu kinorežisors Andrejs Končalovskis, pirmdien preses konferencē pavēstīja festivāla organizatori.

Kinski Rīgā ieradīsies uz festivālā atklāšanas ceremoniju Latvijas Nacionālajā operā, 14. septembrī, kā arī tiksies ar skatītājiem pirms Andreja Končalovska filmas "Marijas mīļākie" seansa. Šī filma ir tapusi, tā saucamajā, režisora Končalovska Holivudas perodā. Kinski tajā atveido galveno lomu.

Jau ziņots, ka, atzīmējot izcilā režisors Andreja Končalovska 75. jubileju, "Baltijas pērle" piedāvās viņa filmu retrospektīvu, kā arī Antona Čehova lugas "Trīs māsas" iestudējuma pasaules pirmizrādi. Pašlaik norit šīs izrādes mēģinājumi "Mossovet" teātrī.

Izdrukā kinofestivāla ‘Baltijas pērle’ seansu plānu

Končalovska filmu retrospektīvā iekļauti kinodarbi, kuri uzņemti Krievijā un ASV. Kopumā festivālā tiks parādītas septiņas kinorežisora filmas, kā arī darba "Andreja pasija. Andrejs Rubļovs" pilnā versija. Šai Andreja Tarkovska filmai Končalovskis ir scenārija autors, kā arī tēmas izstrādātājs.

Pats Andrejs Končalovskis Rīgā ieradīsies 23.septembrī , lai piedalītos "Trīs māsu" ģenerālmēģinājumos. Iestudējuma pasaules pirmizrāde notiks 25.septembrī notiks Dailes teātrī un kļūs par svinīgo fināla akordu festivāla noslēgumā.

Atgādinām, ka festivāla "Baltijas pērle" īpašo viesu vidū būs arī Krievijas kinorežisore Renāta Ļitvinova, kura Rīgā ieradīsies uz savas jaunākās filmas "Ritas pēdējā pasaka" seansu.

Jau ziņots, ka kinofestivāls "Baltijas pērle", kas šogad atzīmē 20. pastāvēšanas jubileju, šoruden norisināsies no 14. līdz 24. septembrim.

Sekojot tradīcijai, programmā ietverti nozīmīgākie no jaunākajiem kinodarbiem, kas sajūsminājuši publiku un žūrijas Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos 2011. un 2012. gadā, kā arī retrospektīvu parāde. Kā uzsver festivāla organizatori, skatītājiem būs iespēja novērtēt dižākos kinomākslas sasniegumus un baudīt izcilu aktierspēli, ieraudzīt uz lielā ekrāna laikmetu simbolus un filmas, kuras nu jau pieder pasaules kino zelta fondam.

Biļetes uz "Baltijas pērles" seansiem, kā arī filmu abonementus var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!